2018-09-12 07:01 #0 av: ElsaJohansson

Har du alltid drömt om en egen häst och nu äntligen fått din önskan uppfylld? Då har du säkert redan innan du fått hem hästen börjat fixa och dona så att allt är färdigt i stallet och sadelkammaren. Förutom grep, skottkärra, sopkvast och skyffel för att hålla rent efter hästen behövs det en del andra prylar för hästens skötsel.

Hästboxen

Det bästa stället att hitta den stallinredning du behöver är i en hästbutik. Här kan du titta och klämma på de olika redskapen och välja de som passar dig bäst. Till hästboxen behöver du en foderkrubba till maten, hink till vatten om det inte finns en vattenautomat i boxen och en saltsten. Höet fungerar bra att lägga direkt på golvet, men en höpåse att hänga upp är annars att föredra. Utanför boxen ska det finnas krokar till att hänga upp grimma och grimskaft, samt en plats att hänga upp täcken på. En skylt med hästens namn på boxdörren är den perfekta slut-touchen.

Sadelkammaren

Sadelkammaren är den plats du förvarar all annan utrustning till hästen, såsom täcke, schabrak, sadel, träns, benskydd, sadelgjord och sadeltillbehör. Du kommer även att behöva plats för alla ryktborstar, hovkratsar, broddar, liniment, schampo och allt vad din häst behöver. Det blir en hel del, så se till att det finns gott om hyllor och framförallt någonstans att hänga sadel och träns. Häng gärna upp en krok i taket där du kan hänga tränset medan du rengör eller smörjer in det.

Smarta köp

Det finns många anledningar till varför det är bra att rida och för att du ska få ut det bästa av din ridning är det viktigt att ha bra utrustning. Det finns en del hästbutiker, men de har inte alltid ett jättestort utbud och det kan vara värt att leta runt på internet för att hitta den bästa hästbutiken online för att köpa hästutrustning. Antalet online butiker är långt fler än fysiska butiker och du kan lugnt utrusta både dig själv och hästen med bland annat produkter från Equiline.

Säkerhet

Bland din personliga utrustning ska det finnas en säker ridhjälm. Ridhjälmar ska aldrig köpas begagnade för du vet inte vad hjälmen har varit utsatt för. Hjälmen är din viktigaste säkerhet, men den andra viktigaste säkerheten är en ridväst. Det är krav på att minderåriga upp till 18 år måste ha väst, men inte sen. Ridskor med stålhätta är att föredra och skönt att ha om hästen råkar trampa på din fot.

En investering för välmående

Att köpa häst är ett stort steg men det är också en investering i ett intresse där du kombinerar motion med att ha en bästa vän. Så se till att både du och din häst har vad ni trivs med för ni ska kampera ihop många timmar i många år.