Min vardag med hästarna

Halmpellets

2017-12-17 11:16 #0 av: Agge12345

Jag har börjat använda halmpellets och undrar om jag gör fel. Boxen bredvid som det står en valack i har väldigt ljust halmpellets medans mitt sto har mycket mörkare och blötare. Är det dåligt för henne? Gör jag något fel? Jag har möjlighet att byta till torv eller blanda ut det med torv men vet inte om det hjälper. Hon står på bädd.

Anmäl
2018-02-25 14:02 #1 av: Tiktak697

Tja att ha bedd är väl inte att rekommendera med pellets enligt mig tycker inte det är bedd material men annars får man ju ta ut lite kiss så att de inte blir mörkt eller ha mer i. Om du blöter den blöt inte lika mycket sedan kompenserade vi med att om det var blött så kasta vi bara in pelletsen hel så att det sög upp de fuktiga . Sedan så har jag haft spån pellets med torv och ger ett super bra resultat när det är mörkt och fugorgit i ett gammalt stall så hålet jag i hela spån veletsen med torven och de blir sp torr och fint utan att damma . Blir pelletsen så som du säger kanske du måste ta ut lite mer kiss blöts mindre och ibland slänga i den hel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.