Diskutera hästar

Bett eller inte

2016-05-21 08:39 #0 av: savvyranch

Är nyfiken på vad du tycker om bett på hästar

Hur gör du?

Varför gör du så?

Hur fungerar det för dig?

värd för http://hastmassage.ifokus.se/

Lev livet här och nu. Kärleken övervinner allt


Anmäl
2017-04-11 16:51 #1 av: Emiliaforsberg03

Jag brukar variera mellan träns med bett, träns utan bett och grimma. När man rider utan bett mycket så behövs mindre signaler när man har bett( man behöver alltså inte dra lika mycket i tyglarna). Så tillslut brukar det räcka med ett väldigt milt bett eller helt utan bett. När jag rider i paddock hemma så rider jag utan bett och nosgrimma, men när jag rider ut och på tävling brukar jag ha bett och nosgrimma då mina hästar lyssnar bättre och inte sticker med bett och nosgrimma. Hoppas du fick ett svar som passar dig! Annars får du be mig förklara på ett annat sett! :-)

Anmäl
2017-04-17 23:30 #2 av: savvyranch

Tack för ditt svar. 

Jag var nyfiken hur ni gjorde och varför. Jättebra svarat. 

värd för http://hastmassage.ifokus.se/

Lev livet här och nu. Kärleken övervinner allt


Anmäl
2018-03-13 22:54 #3 av: Soffihorse

Läste på hippson för inte så längesen att bettlöst trycker mer på hästens nerver och så än med bett. Jag rider med bett men sen är det inte heller min häst så kan inte riktigt bestämma det själv. Kan förstås ta bara grimman men en gång så lossnade grimskaftet (har sen dess satt fast tyglar istället) i ena änden och hästen gick ut ur manegen och ville inte stanna, han försökte till och med gå in till stallet.Gapskrattar Slutade med att jag fick hoppa av i farten (vi skrittade och jag satt barbacka)SkrattarSkrattar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.