Back on Track

Ryggvärmare

2013-05-05 11:52 #0 av: savvyranch

Var rädd om hästens rygg


Detta är vår uppföljning på vår populära ryggvärmare. Vi är verkligen stolta att kunna erbjuda denna anatomiskt utformade vidareutveckling. Yttersidan består av bomull, innerstycket av polyester/bomull. Precis som sin föregångare ger den ett härligt välbefinnande för hästens ofta ansträngda rygg. Som tillbehör finns en elastisk rem, en brösta, för att förenkla fastsättning.

värd för http://hastmassage.ifokus.se/

Lev livet här och nu. Kärleken övervinner allt


Anmäl
2013-05-13 21:02 #1 av: LinaN

Borde det inte vara bättre att ha en ryggvärmare tillverkad av ull? Ullen håller värmen överlägset mot bomull och polyester och dessutom så transporterar ullen effektivt bort eventuell fukt än vad bomull gör.

Jag hårdtestade ett par tovade ullstövlar under en blöt vikingamarknad för snart två veckor sedan, och även om jag vart blöt in på skinnet så blev jag inte kall, visst det vart fuktigt tills stövlarna torkade och jag vart den enda i sällskapet som inte ådrog mig en förkylning trots de hade polyesterblandat material i sina raggsockar.


Sen så hade jag gärna sett en bild också på ryggvärmaren så man vet hur produkten ifråga ser ut. :)

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2013-05-14 12:18 #2 av: savvyranch

Hej

För värme är de säkert lika bra med ull. Absolut. Men BackonTrack har en keramisk tråd inspunnet i tyget som gör att kroppsvärmen går tillbaka till kroppen. 

Fukt är inte bra att hästarna har på ryggen. Annars så kan det vara bra med ull. Om det är torrt. Men för mycket värme är heller inte bra. 

Annelie

värd för http://hastmassage.ifokus.se/

Lev livet här och nu. Kärleken övervinner allt


Anmäl
2013-05-14 16:17 #3 av: LinaN

#2 ingenstans i artikeln står det att det skulle röra sig om ett back on track. Bara en ryggvärmare. Hade det stått BoT i artikeln så hade man vetat vad det rörde sig om :)

Fukt transporteras bort av hästens päls i första hand, och i andra hand om man har ett ulltäcke eller liknande så kommer fukten föras genom det snabbare än det kan avdunsta från bomull.

Överskottsvärme i ull transporteras ut.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.