Back on Track

Användningsråd

2013-03-17 14:21 #0 av: savvyranch

Vänligen, läs noga både användningsråd och tvättråd innan du använder produkten.


Alla Back on Track-produkter ska börja användas gradvis. Använd produkten max 4 timmar de första 2-3 dagarna. Kroppen får då möjlighet att vänja sig vid den effekt som tyget ger.

Anledningen till att vi rekommenderar att man inleder med max 4 timmars användning är att en del människor upplever smärta i början. Hos häst och hund yttrar det sig som en svullnad. Detta beror på den ökade blodgenomströmningen, vilket faktiskt är ett gott tecken på det keramiska tygets effekt. Den initiala smärtan eller svullnaden kan uppstå redan efter någon eller några timmars användning. Man bör då låta bli att använda produkten mer samma dag och istället introducera den försiktigt och mer gradvis de följande dagarna. Efter introduktionsperioden bör man öka användningen till minst 8 timmar per dygn, gärna längre. Redan efter någon timme upplevs ofta en positiv inverkan på spända muskler och stela leder. Mer ihållande tillstånd kan behöva flera dagar, upp till 10-20 dagar, innan man uppnår önskat resultat.

Efter de inledande 2-3 dagarna är det viktigt att fortsätta använda produkten intensivt minst 10, gärna 20 dagar, innan man utvärderar effekten. Eftersom det keramiska tyget reflekterar mer av kroppens värmestrålning när vi rör på oss blir effekten störst om vi bär produkten när vi är aktiva. Men Back on Track verkar även vid vila, också när vi sover.

Fortsätt och använd produkten enligt det mönster du själv kommer fram till eller använd den i 2 veckor och gör ett uppehåll den 3:e veckan, det senare för att undvika tillvänjning. Känsligheten för denna tillvänjning är individuell. För maximal nytta ska det keramiska tyget vara i direkt kontakt med huden (om nödvändigt kan ett tunt bomullstyg läggas mellan).

Notera: Försiktighet rekommenderas vid samtidig användning med liniment eller liknande eftersom effekten då förstärks.

Använd produkten endast enligt instruktionerna och rådgör med läkare om symptom kvarstår. Använd ej under graviditet/dräktighet.

Specifika användningsråd för Häst och Hund

Tänk på att effekten av Back on Track ökar vid rörelse då kroppsvärmen ökar, så förutom att använda paddar och täcken i stallet kan hästen med fördel få röra sig med Back on Track-produkterna på sig. Speciellt lämpliga i detta sammanhang är arbetsdamaskerna, lindorna, schabraket , skrittäcket och skrittmaskinstäcket.
Vid långvariga problem kan hästen behöva använda Back on Track under en längre period. Använd då produkten i 2-3 veckor och gör uppehåll 1 vecka för att se om symptomen kvarstår.

I förebyggande syfte kan Back on Track användas med regelbundna uppehåll. Använd Back on Track 1 dag före och 2 dagar efter träning och gör därefter uppehåll tills nästa träning. För uppvärmning använd 1-2 timmar före och 2-4 timmar efter träning.

För hund används ofta standardtäcket som är regnavvisande och andas. Dock skall man komma ihåg att man vid långdragna problem bör använda Back on Track under flera veckor, minst 8 timmar per dag, med regelbundna uppehåll. Det innebär att hunden har på sig täcket inomhus, även under natten. Då är det skönare för hunden att ha nättäcket som är följsamt och andas maximalt. Alternativt kan hunden erbjudas en madrass med ”memory foam” eller ett överdrag i Back on Track till sovkorgen. Att skumgummit delvis formar sig efter kroppsformen avlastar en öm rygg.

Tvättråd

Back on Track-produkterna kan tvättas i maskin 40°C med vanligt tvättmedel. Lufttorkas.

Notera: Använd inte blekmedel eller mjukmedel, torktumla ej. Strykning av produkten kan göras vid en temperatur av max 50°C. Det keramiska pulvret är insmält i trådarna av polyester/polypropylen och separeras inte vid tvättning.

Textilen är tillverkad i Kina och består av 100% polypropylen (PP) med keramiskt pulver eller 50% polyester med keramiskt pulver och 50% bomull.

värd för http://hastmassage.ifokus.se/

Lev livet här och nu. Kärleken övervinner allt


Anmäl
2013-03-17 21:48 #1 av: viktoria91

Hett tips! Låt inte er partner tvätta produkterna! Då åker dem in på 60 grader och torktumling.Skämtar

Anmäl
2013-03-17 22:55 #2 av: savvyranch

Ha ha

Var partnern populär då???


värd för http://hastmassage.ifokus.se/

Lev livet här och nu. Kärleken övervinner allt


Anmäl
2013-03-17 22:59 #3 av: viktoria91

#2 Inte riktigt.;-) Behövde dock köpa nya sen innan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.