Annons:
Etikettråd-hur-du-kan-hjälpa-din-häst
Läst 1898 ggr
savvyranch
2013-03-02 16:43

Sadelprovning

En sida som jag hittade om sadelprovning. En kollega till mig. Kom ihåg att många hästar har problem i kroppen mycket pga utrustningsfel

När vi ändå är inne på sadelprovning så kan jag ju inte låta bli att lägga upp de här väldigt pedagogiska och informativa små filmsnuttarna i ämnet. De är på engelska men lätta att hänga med i även om man inte är så haj på det…engelska alltså.

Jag här lärt mig mycket via dem och det första många kommer lägga märke till när man kollar sin egen sadel, framför allt om det är en äldre sadel, är att den smalnar av i tunneln baktill. Vem i hela friden kom på nåt så dumt? ”Jag vet! I det området där ryggen rör sig som mest, där gör vi tunneln smalare så vi nyper ryggraden när hästen böjer sig!” Mycket märklig konstruktion och inte konstigt om hästen protesterar under den typen av sadel. Men, som jag kommer säga många gånger, if it´s not broken – don´t fix it. Om du har en häst som inte har problem i ryggen, inte protesterar, går fint i form och dessutom verkar i trivas i sadeln så MÅSTE man ju inte byta även om man har en sadel som smalnar av baktill.

Hur som helst, om nio små filmer så kommer du garanterat att veta en himla massa mer om sadelprovning, om du inte är sadelprovare förstås för i så fall så bör ju detta vara gammal skåpmat… ;-)

javascript:nicTemp();

värd för http://hastmassage.ifokus.se/

Lev livet här och nu. Kärleken övervinner allt

Annons:
Upp till toppen
Annons: